fbpx

Witte dakbedekking

Witte dakbedekking is een opkomende trend. Witte daken zorgen namelijk voor een koele woning in de zomer en zijn bovendien erg duurzaam en milieuvriendelijk. Maar wat zijn juist de voordelen van een wit dak en waarom laat u witte dakbedekking plaatsen door D&N Dakwerken?

Waarom kiezen voor witte dakbedekking?

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor witte dakbedekking gekozen. Witte daken weerkaatsen namelijk 80% van het zonlicht en zorgen zo voor een aanzienlijke temperatuurdaling in de ruimtes onder het dak. Op deze manier verhoogt u uw leefcomfort en zorgt u tegelijkertijd voor een daling van het energieverbruik. Verder gaan witte daken de opwarming van de steden tegen en zorgen ze voor een schonere buitenlucht. Tenslotte werkt een wit dak ook erg efficiënt met zonnepanelen. Door het zonlicht te weerkaatsen wordt er meer elektriciteit opgewekt en verhoogt u het rendement van de panelen.

De voordelen van witte dakbedekking van D&N Dakwerken

  • Een lagere temperatuur in de woning;
  • Ruim 80% van het zonlicht wordt weerkaatst;
  • Gemiddeld 3 tot 5 graden koeler in de ruimtes onder het dak;
  • Het gebruik van de airco wordt gereduceerd met een aanzienlijke energiebesparing tot gevolg;
  • De omgevingstemperatuur in steden wordt verlaagd en de lucht wordt gezuiverd;
  • Uitstekend te combineren met zonne-energiek;

Recente projecten met witte dakbedekking

Het belang van dakonderhoud bij witte dakbedekking

Witte dakbedekking moet nauwkeurig aangebracht worden. Om er zeker van te zijn dat het dak waterdicht is en er niet af kan waaien, laat u deze klus dan ook best aan vakmensen over. Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en beschikken dan ook over voldoende kennis om een wit dak snel en correct te plaatsen. Bovendien bieden we bij D&N Dakwerken ook dakonderhoud aan. Zeker voor een wit dak is het ontzettend belangrijk dat u het een paar keer per jaar reinigt. Een vuil oppervlak heeft namelijk een negatieve impact op de reflecterende werking van het dak en op het rendement van uw zonnepanelen.

Begin met verduurzamen en kies voor witte dakbedekking

Bij D&N Dakwerken hebben we ons gespecialiseerd in platte en licht hellende daken. Naast het plaatsen van witte dakbedekking bieden we nog diverse andere diensten aan, gaande van dakrenovaties tot dakonderhoud en het plaatsen van dakisolatie. Kwaliteit staat centraal bij ons en we werken dan ook enkel met ervaren en gecertificeerde dakdekkers. Bovendien zorgen we voor een uitstekende service en zoeken we steeds naar een oplossing op maat.

Wilt u meer informatie over onze diensten of hebt u een probleem met uw dak? Neem dan meteen contact met ons op en onze specialisten stellen zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte op maat voor u op.

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.