fbpx

Dakpannen vervangen

Is uw dak aan nieuwe pannen toe? Hier leest u hoe dakpannen vervangen in zijn werk gaat. En wat de kosten en extra mogelijkheden daarvoor zijn. D&N Dakwerken in Harderwijk voert deze klus snel en professioneel voor u uit.

Dakpannen vervangen geeft uw dak een nieuw leven

Een dak met dakpannen is na een bepaalde tijd aan vernieuwing toe. De dakpannen zijn vies en versleten, er zijn stukken vanaf gebroken, en het dak is niet meer waterdicht. Dan is het tijd om een nieuwe laag pannen te laten leggen, waarmee uw dakdekking weer helemaal intact is. Daarmee voorkomt u (water)schade en knapt het uiterlijk van uw huis flink op.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van dakpannen?

Waarschijnlijk wilt u graag eerst weten wat het kostenplaatje van nieuwe dakpannen is. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor het leggen van pannendaken:

  • Betonnen dakpannen laten leggen vanaf €40 per vierkante meter. Deze pannen hebben een levensduur van 30 tot 40 jaar.
  • Keramische dakpannen laten leggen vanaf €50 per vierkante meter. Deze pannen hebben een levensduur van 50 tot 60 jaar.

Als u een gratis offerte aanvraagt bij D&N Dakwerken, ziet u daarin natuurlijk duidelijk welke werkzaamheden bij de totaalprijs inbegrepen zijn.

Waarom uw dakpannen laten vervangen?

De belangrijkste redenen om uw dakpannen te laten vervangen is schade. Beschadigde, scheefliggende of gebroken dakpannen laten vocht door. Vocht en druppelend water kunnen een daklekkage veroorzaken en deze schade in huis kan op termijn grote gevolgen hebben.

Dakpannen hoeven niet per se te breken om vervangen te worden. Ze slijten ook door de inwerking van hitte, vorst en storm. In de loop van tientallen jaren worden dakpannen steeds dunner. Ook worden ze bros en poreus, waardoor ze telkens iets meer vocht gaan doorlaten.

Een kapot of versleten dak zorgt ook voor hogere stookkosten, omdat het niet meer goed warmte isoleert. En natuurlijk is het niet fijn om het vieste dak in de buurt te hebben. Een nieuwe laag pannen, eventueel met een compleet andere kleur of vorm, verbetert het uiterlijk van uw woning sterk. Dat is ook interessant als u van plan bent uw huis te verkopen! Uiteindelijk gaat uw woning er altijd op vooruit door nieuwe pannen te laten leggen.

Prijs voor een complete pannendak renovatie

Een dakrenovatie is een stap verder dan alleen het vervangen van de pannen. Dakpannen rusten op latten op een dakbeschot. Die onderdelen zijn gemaakt van hout en kunnen rotten, versplinteren of breken.

Behalve de pannen moet dan ook een deel van de onderliggende constructie vernieuwd worden. Wij voeren dat snel voor u uit en zorgen ervoor dat u beschermd blijft tegen neerslag en lekkages. Ook tijdens de klus zelf.

Dakisolatie aanbrengen onder een pannendak

Het dak is een belangrijke plek waar warmte uit huis weglekt. Als u er voor kiest om nieuwe dakpannen te laten leggen, is dat ook het ideale manier om uw dak beter te laten isoleren. Er wordt dan onder de nieuwe dakpannen materiaal met een hoge isolatiegraad vastgezet of vastgekit.

Uw dak laten isoleren verlaagt uw stookkosten, maakt uw huis milieuvriendelijker en zorgt dat de bovenste verdiepingen in de winter lekker warm zijn. Op de hete zomerdagen houdt de isolatie trouwens ook de hitte buiten, zodat de temperatuur op de zolder aangenaam blijft.

Onderhoud aan een pannendak

De levensduur van een nieuw pannendak is lang. Om die nog verder te verlengen, en te zorgen dat uw dak mooi en schadevrij blijft, is regelmatig onderhoud een goede stap. Wij kunnen tegen een gunstig tarief onderhoud plegen aan uw pannendak. Een dakwerker voert dan onder andere het volgende onderhoud uit:

  • De dakpannen worden onder druk gereinigd van vuil, mos en alg;
  • De pannen worden geïmpregneerd met een waterwerende coating om lekkage te voorkomen;
  • Onkruid, bladafval, puin en takken worden van het dak gehaald.

Hoe dakpannen vervangen in zijn werk gaat

Als u deze klus door een ervaren vakman laat uitvoeren, kan hij op twee manieren de pannen vervangen. De meest gebruikte manier is om simpelweg het dak op te gaan, de oude pannen weg te halen, en de nieuwe pannen op de bestaande pannenlatten te leggen. Als de dakconstructie niet sterk genoeg is om op te staan (door ouderdom of fragiele constructie) kunnen de pannen van binnenuit vervangen worden.

De vakman kan ter plekke beoordelen wat de aangewezen methode is. Meestal kan een dak van een gemiddelde woning binnen één dag helemaal vernieuwd worden. De overlast door de uitvoering is klein.

Voorkom vervolgschade door gebrekkig onderhoud

Wacht niet te lang met uw dak laten vernieuwen. De kosten van nieuwe dakpannen of renovatie weegt niet op tegen de vervolgschade door een lekkend dak!

Vocht dat in huis doorlekt zorgt voor schade aan balken, houtwerk, stucwerk en behang. Door vocht kunnen bovendien schimmels ontstaan waarvan de sporen zich door huis verspreiden – slecht voor de gezondheid! Vloeren kunnen gaan doorbuigen, meubels kunnen splijten, en tapijten kunnen gaan rotten. Door de kou in huis wordt het lastiger om de woning warm te stoken en kunnen uw gezinsleden reumatische klachten krijgen.

Het worst case scenario is het optreden van een verwoestende en hardnekkige schimmel – de huiszwam. Deze zwam vreet met zijn schimmeldraden hout weg en kan de houten constructie van uw dak en woning volledig verwoesten, waarmee uw huis rijp voor de sloop wordt. Laat het niet zo ver komen en vernieuw uw dak op tijd.

Uw dakpannen laten vervangen door D&N Dakwerken

D&N Dakwerken voorziet uw huis van nieuwe pannen en voert dakrenovatie en dakonderhoud uit. Ons werkgebied is Midden-Nederland, waar onze gecertificeerde dakwerkers klaarstaan om uw klus uit te voeren. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar via onze spoedservice.

Heeft u interesse in onze diensten? Wij komen graag kosteloos en vrijblijvend bij u langs om uw dak te bekijken. U ontvangt dan een gratis offerte op maat, waarmee uw dak er weer piekfijn bijligt en een nieuw leven krijgt. Bovendien heeft u 10 jaar garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op!

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.