fbpx

Dakreparatie

D&N Dakwerken geldt als onbetwist specialist op het gebied van het platte dak en de licht hellende, bitumen daken. Dat geldt dus ook als er een dakreparatie uitgevoerd moet worden.

Lees hier alles over dakreparatie en wat D&N Dakwerken voor u kan betekenen. In bepaalde gevallen biedt een dakrenovatie geen uitkomst meer. Dan kunt u D&N Dakwerken inschakelen om uw platte of hellende dak te renoveren.

Schade aan uw dak, hoe komt dat?

Storm is de grootste veroorzaker van schade aan uw dak, zoals ouderdom dat ook kan zijn. Om met dat laatste te beginnen. De dakbedekking wordt na een aantal jaren gewoon minder.

Deels wordt het verouderingsproces versterkt als er sprake is van rommel op het dak. Storm zorgt vaak voor acute schade. Door de storm slaan niet zelden steentjes en takken tegen het dak en de dakbedekking en dat zorgt vaak meteen voor schade aan de dakbedekking.

Zo kunnen kleine scheurtjes en gaatjes ontstaan en via die gaatjes krijgt neerslag de kans uw woning binnen te dringen. En dat kan forse schade berokkenen aan uw woning.

Is een dakreparatie nodig?

Ja, als schade aan het dak ontstaan is, is het laten uitvoeren van een dakreparatie noodzakelijk. Liefst op zo kort mogelijke termijn. Het dak is een buitengewoon kwetsbaar onderdeel van uw woning.

De wisselende weersomstandigheden maken het er voor het dak ook al niet gemakkelijker op en op den duur ontstaat schade aan de dakbedekking. Er komt rommel op het dak en een schade in de vorm van een gat of scheur in de dakbedekking – hoe klein of groot dan ook- is er dan zo.

Aangetaste dakbedekking vergoot de kans op lekkage. Daarom ook is het noodzakelijk dat schade aan uw dak zo snel mogelijk verholpen wordt. Als u dit niet doet, dan zal de schade alleen maar groter worden en lopen de kosten al snel op.

Wat zijn gevolgen van niet repareren van het dak?

Het niet tijdig repareren van het dak kan nare gevolgen hebben voor het dak maar ook voor uw woning. Er kan lekkage ontstaan, uw isolatie kan aangetast worden en regenwater krijgt de kans uw woning binnen te dringen.

Regenwater kan zomaar de vloer bereiken en zich onder bijvoorbeeld uw kostbare laminaat vestigen. U krijgt schimmelvorming in uw woning en behalve slecht voor de staat van de muren, vloeren en uw woning in het algemeen, is dat ook nog eens slechts voor uw gezondheid.

En zo kan een kleine lekkage al snel verstrekkende gevolgen hebben. Voor u en uw woning. Wacht daarom nooit met het repareren van het dak. Kom meteen in actie.

Dakreparatie bij een plat dak en een licht hellend dak

Een dakreparatie van D&N Dakwerken aan een plat dak of een licht hellend dak begint doorgaans bij het opsporen van het daadwerkelijke probleem.

Het vinden van de lekkage is overigens nog wel eens een probleem. Het is echter wek essentieel te weten wat er aan de hand is en waar dit aan de hand is. In elk geval wordt het dak schoongemaakt.

Op een schone ondergrond werkt het beter en komen bepaalde zaken ook gewoon beter aan het licht. Mos en andere schadelijke zaken worden daarom meteen verwijderd om zo een goed overzicht te krijgen.

Nadat de lekkage in het dak is opgespoord volgt de daadwerkelijke reparatie. Is ook dat afgerond, dan volgt altijd controle van de gepleegde werkzaamheden en wordt nogmaals gecontroleerd of het dak weer in orde is.

Wanneer is renovatie van het dak noodzakelijk?

In bepaalde gevallen is het beter een dakrenovatie uit te laten voeren en is een dakreparatie alleen niet voldoende. Dan is een dakenovatie een betere optie. De specialisten van D&N Dakwerken kunnen als geen ander beoordelen hoe de situatie op uw dak is.

Soms is inderdaad sprake van lichtere schade en volstaat een dakreparatie, soms is het echter beter een dakrenovatie uit te voeren. Vocht heeft dan al de gelegenheid gehad zijn vernietigende werk te doen. Er kunnen dan al schimmels gevormd zijn of er kan al sprake zijn van aantasting van de gehele dakconstructie.

Een dakrenovatie is dan de beste maatregel. Alleen een reparatie is dan niet meer voldoende.

Kosten dakreparatie

Het is lastig om iets over de daadwerkelijke kosten van een dakreparatie te zeggen. De kosten verschillen namelijk per dak.

De prijs is bovendien afhankelijk van of een groot of slechts een klein deel van het dak gerepareerd is, zoals ook het soort materiaal dat gebruikt is een rol speelt bij de totstandkoming van de uiteindelijke prijs.

Ook de plaats waar een lek of gat zich precies bevindt kan een rol spelen net als uiteraard het aantal uren dat gemaakt is om het dak te repareren.

Dakreparatie uit laten voeren door D&N Dakwerken

Als u problemen hebt met uw pannendak of bitumen dak, dan is het verstandig te expertise van D&N Dakwerken in te schakelen.

D&N Dakwerken koppelt expertise aan jarenlange ervaring en biedt alleen de beste service. Op het gebied van het platte daken en hellende daken staan ze als specialisten te boek.

U doet ook nooit tevergeefs een beroep op de specialisten van D&N Dakwerken en kunt 24/7 een beroep doen op de noodhulp. D&N Dakwerken weet als geen ander hoe vervelend het is als u te maken krijgt met problemen aan uw dak.

Daarom staan ze u altijd op zo kort mogelijke termijn bij en helpen ze samen met u het probleem aanpakken. Bij de bron en altijd na overleg met u als bewoner.

Samen komt u altijd tot de perfecte oplossing want om de kwaliteit van de werkzaamheden hoeft u zich geen zorgen te maken. D&N Dakwerken biedt vakwerk en zorgt er altijd voor dat uw dak weer hersteld wordt en dat altijd op alleen de beste wijze.

Vraag direct een gratis offerte aan

Is uw dak toe aan een dakrenovatie? Vraag dan een gratis offerte aan bij D&N Dakwerken. Het aanvragen van een offerte verplicht u tot helemaal niets. U zit nergens aan vast.

Wat wel zeker is, is dat D&N Dakwerken altijd de meest scherpe offerte biedt, zeker afgezet tegen de kwaliteit die het biedt. Met andere woorden; bij D&N Dakwerken weet u zeker dat u de beste prijs-kwaliteitsverhouding krijgt.

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.