fbpx

Dakgoten

D&N Dakwerken is ook al het adres voor de reparatie en vervangen van dakgoten. Daarmee bewijst D&N Dakwerken hoe veelzijdig het is en inzetbaar is voor alle mogelijke dakwerken. Acute problemen, doe dan een beroep op de 24/7 spoedservice van D&N Dakwerken.

Dakgoot reparatie/vervangen

Normaliter zorgt de dakgoot voor het op nette wijze afvoeren van overtollig water op uw dak. Is er sprake van een beschadiging aan de dakgoot, dan loopt het water uit de dakgoot. En dus kan water bijvoorbeeld tegen de gevel weglopen. Dat betekent dat de kans op vochtindringing groot is en uw woning zomaar ernstig beschadigd kan worden.

De kans op schimmels en vochtige muren wordt zo erg groot. Zaak dus om een beschadiging aan de dakgoten zo snel mogelijk te laten repareren, of om uw dakgoten tijdig te laten vervangen.

Lek in dakgoot repareren

Bij alleen een klein lek in de dakgoot kan D&N Dakwerken u vaak meteen helpen en kan met behulp van rubber seal en reparatietape voor een weer goed werkende dakgoot gezorgd worden. D&N Dakwerken is er ook voor u bij grotere problemen met uw dakgoten en kan prima overweg met dakgoten van verschillende materialen. Dan zullen specifieke reparatietechnieken toegepast worden, volledig afgestemd op het materiaal van de dakgoot.

Een lek in een zinken dakgoot is vaak het directe gevolg van een probleem aan de soldeernaad. Die naad zal dus opnieuw gesoldeerd moeten worden of verstevigd moeten worden met vloeibaar zink. Werken met vloeibaar zink en coatings wordt ook we een zinkrenovatie genoemd. Zo worden ook haarscheurtjes en gaatjes gedicht in een dakgoot van zink.

Bij een klein lek in een zinken dakgoot kan er een lapje roofing gebrand worden. Bij ouder zink ligt dat moeilijker, want dat is vaak dunner. De kans dat er een groter gat in de zinken dakgoot gebrand wordt, is dan groot. Het bewijst maar weer eens dat dit echt werk is voor de specialist, voor D&N Dakwerken dus.

Met PVC lijm kan een kleine reparatie aan de dakgoot van PVC uitgevoerd worden. Beter is het een dakgoot van PVC meteen te vervangen. Vaak is de aanschaf van een nieuwe dakgoot voordeliger dan wanneer u een dergelijke dakgoot laat repareren.

Bij een dakgoot van aluminium kan met behulp van een polyester reparatieset voor een oplossing gezorgd worden kunnen de zwakke plekken verstevigd worden in de afwerkingslaag. Is er sprake van een lekkage, dan kan gewerkt worden met vloeibaar rubber, rubber seals dus of met reparatie tape.

Wanneer moet ik mijn dakgoten vervangen?

Is er sprake van grote lekkages en is uw dakgoot in een slechte conditie? Dan is het de hoogste tijd uw dakgoten te laten vervangen. Dat geldt ook als sprake is van vochtigheidscorrosie, iets dat nog wel eens voor wil komen bij zinken dakgoten.

De dakgoot heeft dan te lang blootgestaan aan corrosie. Vochtigheidscorrosie is te herkennen aan een witte kleur. Oude dakgoten die al 25 jaar dienst doen en problemen krijgen vervangt u idealiter ook. Die zijn de kosten voor reparatie simpelweg niet meer waard.

Werkwijze D&N Dakwerken

Denkt u problemen aan uw dakgoten te hebben, neem dan contact op met D&N Dakwerken. Een specialist zal de situatie komen bekijken en als sprake is van lichte lekkage of kleine beschadigingen dan zal de reparatie indien mogelijk meteen uitgevoerd worden.

In andere gevallen wordt een afspraak gemaakt wanneer het u schikt dat de specialisten van D&N Dakwerken de dakgoten komen repareren of vervangen. Er zal altijd eerst overleg met u plaatsvinden.

Offerte aanvragen voor dakgoot reparatie of vervanging

Vraagt u een offerte aan – dat kan bij D&N Dakwerken geheel gratis en vrijblijvend- dan krijgt u snel een scherpe offerte in de mailbox. Wat ondanks de bewezen kwaliteit werken de specialisten van D&N Dakwerken tegen zeer scherpe prijzen.

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.