Bitumen dakbedekking

Meer dan negentig procent van alle platte daken in ons land beschikt over bitumen dakbedekking. Daarmee is meteen duidelijk dat bitumen bij uitstek geschikt is om als dakbedekking te fungeren op deze daken. Lees hier alles over bitumen dakbedekking.

Wat is bitumen dakbedekking?

In eerste instantie werd bitumen vooral gebruikt om ervoor te zorgen schepen waterdicht te maken. U hebt dus met een sterk en waterdicht product te maken. Bitumen heeft echter meer kwaliteiten die het benoemen waard zijn en het perfecte dakbedekking maken voor het platte dak. Behalve sterk is bitumen zeer elastisch en beschikt het over enorme kleefkracht. Nog een voordeel is dat bitumen relatief eenvoudig te herstellen is in geval van schade. Dit alles samen maakt van bitumen een dakbedekking die als geen ander bestand is tegen het typische Nederlandse weer en daarom optimale bescherming aan het dak biedt.

Hoe wordt bitumen geplaatst?

Het plaatsen van bitumen begint met het schoonmaken van het dak. Is dat achter de rug, dan kunnen de rollen dakleer uitgerold worden. Dat doet u net zo lang het gehele dak met bitumen bedekt is. Hebt u het vervolgens op maat gemaakt, dan voert u het afval meteen af. Dit om genoeg ruimte te houden om bitumen goed op het platte dak aan te kunnen brengen. Vervolgens wordt de onderlaag gebrand. De eerste onderlaag van bitumen smelt en kan vervolgens op waterdichte wijze aan het dak gemaakt worden.

Voor de goede orde, de nieuwe en de bestaande laag smelten door verhitting samen zodat opnieuw sprake wordt van een geheel. De naden moeten elkaar overlappen. Alleen dan kan waterdichtheid gegarandeerd worden. Behalve wellicht het afvoeren van afval en het uitrollen van bitumen laat u de rest van de werkzaamheden altijd over aan de specialist.

Wat kost bitumen dakbedekking?

Om de kosten te kunnen bepalen, moeten tal van verschillende zaken duidelijk zijn. Zo worden de kosten onder meer bepaald door de huidige staat van het dak. Kan de nieuwe laag dakleer bovenop de oude geplaatste worden? Of is het gehele dak aan vervanging toe? Als het over de kosten gaat kan wel op voorhand gesteld worden dat bitumen ten opzichte van andere dakbedekking behoorlijk voordeliger is. Voorbeeld? Laat u een nieuwe laag bitumen leggen over de oude laag dan bent u tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter kwijt. Voor het verwijderen en het leggen van bitumen dakbedekking ligt de prijs per vierkante meter ergens tussen de 65 en 75 euro. Dat betekent dat u in het eerste voorbeeld tegen de 800 euro kwijt bent en in het tweede geval een bedrag tussen de 1200 en 1400 euro.

Wat is de levensduur van bitumen dakbedekking?

Als u besluit nieuwe bitumen dakbedekking te laten plaatsen, dan wordt er vaak gesteld dat de gemiddelde levensduur van dit materiaal 35 jaar is. Dat kan omdat bitumen een zogenaamde gemiddelde duurzaamheid heeft. In de praktijk ligt de levensduur hoger dan de aangegeven 35 jaar. En dus kunt u stellen dat het opnieuw laten leggen van bitumen dakbedekking niet heel vaak aan de orde is. Door jaarlijks onderhoud te laten plegen en door voor kiezels of grind op het dak te plaatsen verlengt u de levensduur van bitumen ook nog eens behoorlijk.

Bitumen dakbedekking laten plaatsen door D&N Dakwerken

Bitumen dakbedekking laat u bij voorkeur plaatsen door D&N Dakwerken. Niet voor niets worden wij de specialisten in platte en licht hellende daken genoemd, iets dat wij elke dag opnieuw bewijzen. Wij leveren kwaliteit en beschikken over een team met ervaren en gecertificeerde medewerkers. Daarnaast bieden wij een 24/7 spoedservice, waardoor u zeker weet dat u altijd zo snel mogelijk geholpen wordt bij problemen aan het dak. Wij maken gratis en vrijblijvend een offerte voor u en het werkt vanuit midden Nederland waardoor het een prachtig servicegebied kan bedienen.

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.