fbpx

Bitumen dakbedekking

Meer dan negentig procent van alle platte daken in ons land beschikt over bitumen dakbedekking. Daarmee is meteen duidelijk dat bitumen bij uitstek geschikt is om als dakbedekking te fungeren op deze daken. Lees hier alles over bitumen dakbedekking.

Wat is bitumen dakbedekking?

In eerste instantie werd bitumen vooral gebruikt om ervoor te zorgen schepen waterdicht te maken. U heeft dus met een sterk en waterdicht product te maken.

Bitumen heeft echter meer kwaliteiten die het benoemen waard zijn en het perfecte dakbedekking maken voor het platte dak. Behalve sterk is bitumen zeer elastisch en beschikt het over enorme kleefkracht.

Nog een voordeel is dat bitumen relatief eenvoudig te herstellen is in geval van schade. Dit alles samen maakt van bitumen een dakbedekking die als geen ander bestand is tegen het typische Nederlandse weer en daarom optimale bescherming aan het dak biedt.

Hoe wordt bitumen geplaatst?

Het plaatsen van bitumen begint met het schoonmaken van het dak. Is dat achter de rug, dan kunnen de onderlagen uitgerold worden totdat het gehele dak bedekt is. De onderlagen worden vast geschroefd aan het dak.

Bij grotere daken worden eerst de kantstroken bevestigd aan het de zijkanten van het dak. Deze zorgen ervoor dat de dakbanen niet gaan krimpen. Bij kleinere daken, zoals dakkapellen, is dit niet nodig.

Vervolgens worden de bitumen banen uitgerold en met de brander bevestigd aan de onderlaag. Door de banen te verhitten, smelt deze vast aan de onderlaag. De banen moeten elkaar overlappen om naden te voorkomen. Zo kunnen wij waterdichtheid garanderen.

Wanneer het hele dak bedekt is met de bitumen dakbedekking, worden tot slot de afwerkstroken bevestigd met de brander. Deze afwerkstroken overlappen ook de bitumen banen waardoor het dak waterdicht wordt.

Wat kost bitumen dakbedekking?

Om de kosten te kunnen bepalen, moeten tal van verschillende zaken duidelijk zijn. Zo worden de kosten onder meer bepaald door de huidige staat van het dak. Kan de nieuwe laag dakleer bovenop de oude geplaatste worden? Of is het gehele dak aan vervanging toe?

Als het over de kosten gaat kan wel op voorhand gesteld worden dat bitumen ten opzichte van andere dakbedekking behoorlijk voordeliger is.

De prijs van het vervangen van dakbedekking ligt tussen de €30,- en €60,- per m2. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • Het aantal m2;
  • Bereikbaarheid;
  • Het aantal arbeidsuren.

Afhankelijk van bovenstaande factoren wordt er een vierkante meter prijs berekend.

Wat is de levensduur van bitumen dakbedekking?

Als u besluit nieuwe bitumen dakbedekking te laten plaatsen, dan wordt er vaak gesteld dat de gemiddelde levensduur van dit materiaal 25 jaar is. Dat kan omdat bitumen een zogenaamde gemiddelde duurzaamheid heeft.

In de praktijk ligt de levensduur hoger dan de aangegeven 25 jaar. En dus kunt u stellen dat het opnieuw laten leggen van bitumen dakbedekking niet heel vaak aan de orde is.

Bitumen dakbedekking laten plaatsen door D&N Dakwerken

Bitumen dakbedekking laat u bij voorkeur plaatsen door D&N Dakwerken. Niet voor niets worden wij de specialisten in platte en licht hellende daken genoemd, iets dat wij elke dag opnieuw bewijzen.

Wij leveren kwaliteit en beschikken over een team met ervaren en gecertificeerde medewerkers. Daarnaast bieden wij een 24/7 spoedservice, waardoor u zeker weet dat u altijd zo snel mogelijk geholpen wordt bij problemen aan het dak.

Wij maken gratis en vrijblijvend een offerte voor u en het werkt vanuit midden Nederland waardoor het een prachtig servicegebied kan bedienen.

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.