fbpx

Dakonderhoud

Door voor periodiek dakonderhoud te kiezen, kunnen ernstige schades in de vorm van onder meer lekkages – en dus ook financiële tegenvallers- voorkomen worden. Het is verstandig om tenminste eens per twee jaar uw dak te laten onderhouden en specialisten te laten kijken naar de situatie op uw dak. Bij voorkeur stuurt u de mannen van D&N Dakwerken uw dak op. Zij gelden als specialisten in alle vormen van dakonderhoud voor zowel platte daken als licht hellende daken.

Dakonderhoud door D&N Dakwerken

Als blijkt dat de dakbedekking op uw dak niet meer die bescherming biedt die het wel ooit gaf, dan is het tijd voor een dakrenovatie. Dat houdt dus in dat u niet per definitie met lekkages te maken hoeft te hebben voor een dakrenovatie noodzakelijk is.

Dakbedekking is aan slijtage onderhevig. Dakbedekking wordt elke dag opnieuw blootgesteld aan zware omstandigheden en dat maakt elk dak kwetsbaar. Door het laten uitvoeren van een dakrenovatie wordt de dakbedekking weer als nieuw. Als u scheurtjes in de dakbedekking waarneemt, is het zaak een dakrenovatie te overwegen.

U kunt in alle gevallen beter te vroeg dan te laat zijn met het laten renoveren van uw platte of licht hellende, bitumen dak.

Welke werkzaamheden kunt u verwachten bij dakonderhoud?

Kiest u voor de ervaring en de expertise van D&N Dakwerken, dan weet u dat uw dak op de best mogelijk manier onderhouden wordt. Periodiek onderhoud betekent dat uw dak volledig gereinigd wordt net als dat geldt voor de dakgoten en andere hemelwater afvoerpunten.

Bovendien zal een professionele inspectie van het dakoppervlak plaatsvinden. Tijdens die inspectie zal specifiek de aanwezigheid van chemische vervuiling onderzocht worden. Ook zal beoordeeld worden of er sprake is van mechanische beschadigingen en of sprake is van verzakkingsscheuren of andere afwijkingen in het beeld van het dak.

Ook de algehele conditie en de mate van waterdichtheid wordt getest. Dakonderhoud betekent ook het herstellen van zogenaamde kritieke punten zoals de verschillende afvoeren, ontluchtingen en doorvoeren mocht dit noodzakelijk zijn.

Ook het herstel van kleine gebreken die meteen met het aanwezige materiaal hersteld kunnen worden horen bij het dakonderhoud zoals dat door D&N Dakwerken aangeboden en uitgevoerd wordt.

Waarom kiezen voor D&N Dakwerken bij dakonderhoud?

Er zijn meer dan voldoende redenen te bedenken waarom u voor dakonderhoud zou moeten kiezen voor de specialisten van D&N Dakonderhoud. Zo weet u zeker dat u altijd te maken heeft met gespecialiseerde vakmensen die getraind zijn en alle nodige certificaten hebben om perfect dakonderhoud te kunnen plegen.

Bovendien weet u door het inschakelen van D&N Dakwerken dat u 24/7 een beroep kunt doen op deze professionals, mocht dit noodzakelijk blijken. De spoedservice die D&N Dakwerken biedt betekent dat u altijd snel ondersteund wordt door deze specialisten op het gebied van alles wat met een plat dak en een licht hellend dak te maken heeft.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in heel Midden-Nederland, check zekerheidshalve eerst even het exacte werkgebied op de website van D&N Dakwerken. Bovendien koppelen de experts hun parate kennis aan een zeer grote dosis ervaring van meer dan tien jaar in de branche.

Nog iets; als de vakmannen van D&N Dakwerken geweest zijn, dan merkt u daar niets van en hebt u daar geen werk van. Vanzelfsprekend wordt er netjes gewerkt en wordt alles opgeruimd en netjes achtergelaten.

Wat zijn de kosten voor periodiek dakonderhoud?

Het is lastig om een standaardprijs aan te geven als het om de kosten voor dakonderhoud gaat. Geen dak is immers gelijk. Bij het uiteindelijke kostenplaatje speelt het type woning een rol. Woont u in een tussenwoning een twee-onder-een-kapwoning of heeft u de beschikking over een vrijstaand huis?

Uiteraard ligt het er ook aan wat u precies met de specialisten van D&N Dakwerken afgesproken hebt en kan het eveneens liggen aan de materialen die gebruikt zijn tijdens dakonderhoud en de tijd die de specialisten bezig geweest zijn. Door het laten onderhouden van uw dak bespaart u echter altijd kosten, want de kosten die ontstaan als gevolg van lekkages zijn vele malen groter dan de kosten die berekend worden voor dakonderhoud.

Met de specialisten van D&N Dakwerken komt u er altijd uit. Samen kunt u naar aanleiding van de uitkomsten van de inspectie van het dak tot een oplossing komen.

Passend advies van vakmannen

Als u samen met de specialisten van D&N Dakwerken besluit om voor een dakrenovatie te kiezen dan is het ook meteen het goede moment om isolatie aan te laten brengen.

Afhankelijk van de state kan dit van binnen- maar ook van buitenaf. Het vraagt weliswaar een investering, maar die verdient u zeker terug. U bespaart door uw woning te isoleren namelijk heel behoorlijk op de energienota. Op die manier verdient u de investering snel terug en wordt uw huis bovendien een stuk aangenamer.

De warmte blijft immers langer in uw woning terwijl de kou minder gemakkelijk uw huis binnendringt. Oor uw woning te isoleren draagt u bovendien bij aan de bescherming van de aarde.

Afspraak bij u op locatie?

Wij komen graag bij u langs voor een offerte op maat.